01.08.2024 ALINAN KARARLAR

BELEDİYE MECLİSİNİN 01.08.2024 TARİHLİ AĞUSTOS AYI

MECLİS TOPLANTISININ I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR

1. Belediye Meclisinin 04.07.2024 tarihli Temmuz Ayı Meclis Toplantısı II. birleşimine ait Zabıt Özetinin okunan haliyle kabulüne toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  2. Ulaşım ve Turizm Komisyonu üyeliğine, mevcut komisyon üyeleri ile birlikte kalan süreyi tamamlamak üzere, Meclis Üyesi Murat ÖZKAN’ın seçilmesine oy birliği ile karar verildi.
  3. Kardeş Belediyecilik uygulaması kapsamında Belediyemiz ile eşleştirilen Nevşehir/Ürgüp Belediyesi, Malatya/Doğanşehir Belediyesi ve Yalova/Çiftlikköy Belediyesi'nin, ‘Kardeş Belediye’ olarak kabulüne oy birliği ile karar verildi.
  4. Aydın İli, Efeler İlçesi, Aşağıkayacık, Çeştepe, Dereköy, Işıklı, Kadıköy, Karahayıt, Kardeşköy, Kızılcaköy, Konuklu, Kozalaklı, Kuyulu, Merkez Yeniköy, Ortaköy, Ovaeğmiri, Terziler, Yeniköy, Yılmazköy, Yukarıkayacık Mahallelerinde; Kadastro ekipleriyle beraber görev yapmak üzere ekli listede belirtilen kişilerin seçilmelerine oy birliği ile karar verildi.
  5. 2024 Mali Yılı Ek Bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.
  6. Mülkiyeti Belediyemize ait, mahalle muhtarlarınca hizmet binası olarak kullanılan, 83 (seksen üç) adet taşınmazın, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (e) ve 15. maddesinin (h) bentleri gereğince 5 (beş) yıl süre ile bedelsiz olarak ilgili muhtarlıklara tahsis edilmesine oybirliği ile karar verildi.
  7. Mülkiyeti Efeler Belediyesi'ne ait olan Dalama Mahallesi 227 ada 4 parsel Cami Meydanı No: 2 ve Umurlu Mahallesi 467 ada 6 parsel B Blok No:5/1C adreslerinde bulunan taşınmazların, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75/d maddesine gereğince, 5 (beş) yıllığına, Efeler Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak tahsis edilmesine, bu tahsisle ilgili iş ve işlemler kapsamında; görüşmeleri yapmak, protokol düzenlemek, imzalamak ve karar almak üzere Belediye Başkanı'na yetki verilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  8. Mülkiyeti Efeler Belediyesine ait Efeler İlçesinde Osmanyozgatlı Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Çiftlikköy Mahallesi, Kemer Mahallesi ve Baltaköy Mahallelerindeki taşınmazların satışı ile ilgili gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.
  9. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 75. maddesine göre mülkiyeti Efeler Belediyesi'ne ait olan Osmanyozgatlı Mahallesi 6103 ada 23 parsel Eski Çine Caddesi No: 75A adresinde bulunan binanın bodrum katı ve ikinci katının ADEM (Aile Destek Merkezi) projesi kapsamında 5 (beş) yıllığına Efeler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na bedelsiz olarak tahsis edilmesine, bu tahsisle ilgili iş ve işlemler kapsamında; görüşmeleri yapmak, protokol düzenlemek, imzalamak ve karar almak üzere Belediye Başkanı'na yetki verilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  10. Zeybek Kreş Enerji Turizm İnşaat Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin mevcut 40.000.000TL sermayesinin nakdi olarak 20.000.000TL artırılarak 60.000.000TL ye çıkarılması hususunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.
  11. Kardeş Belediyecilik uygulaması kapsamında Belediyemiz ile eşleştirilen Hatay/Dörtyol Belediyesinin ‘Kardeş Belediye’ olarak kabulüne oy birliği ile karar verildi
  12. Tamamı belediyemiz iştiraki olan Efebel Pers.Hiz.İnş.Tem Spor Gıda Tur.Jeo.San ve Tic.A.Ş.’nin vergi borçlarını taksitlendirebilmek maksadıyla, mülkiyeti belediyemize ait olan Aydın ili Efeler ilçesi Kızılcaköy Mahallesi 778 parselde kayıtlı 38.000,00 m⊃2; lik taşınmazın Efeler Vergi Dairesi Müdürlüğüne teminat olarak gösterilmesine ve bu kapsamda yapılacak tüm iş ve işlemler için Belediye Başkanı'na yetki verilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  13. Mülkiyeti Efeler Belediyesine ait Ata Mahallesi 1571 ada 72 parselde yapılacak olan Taziye Evi projesine 1571 ada 73 parselin de dahil edilmesi ve bu kapsamda yapılacak tüm iş ve işlemler için Belediye Başkanı'na yetki verilmesine toplantıya katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
  14. Orta Mahalle 756 ada 50, 67, 69 ve 70 parsellerde İmar Plan Değişikliği teklifinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.
  15. Meşrutiyet Mahallesi 6773 Ada 2 parsel ve 6912 ada 1 parselde 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği teklifinin görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Barış ALTINTAŞ

Belediye Başkan V.