İletişim Merkezi

444 80 09

Whatsapp Hattı

0533 706 01 09

20.05.2019

BASINA VE KAMUOYUNA

  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na katılma nezaketi göstermeyen Aydın Baro Başkanı’na karşı bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim.

 

Seçildiğim günden bu yana gerçekleşen 2’nci resmi bayramda da eşiyle birlikte katılan bir kamu görevlisi olmaktan onur duyuyorum. Emekli öğretmen olan 36 yıllık eşim resmi bayramda da beni yalnız bırakmamıştır.

 

Ülkemizde her gün kadınlara yönelik şiddetin arttığı ortamda, bir örneği de 19 Mayıs törenlerinde protokolde yaşanmıştır.

 

Halkın seçtiği Belediye Başkanı ve eşiyle de törene katılan bir kişi olarak, eşimin oturduğu yerden kaldırılmasını nasıl içime sindirebilirim? Görevlilerden ilave bir koltuk getirmelerini istememe rağmen kendisi (baro başkanı) eşimin koltuktan kalkması için defalarca taciz etti. Bu da yetmiyormuş gibi görevlileri göndererek eşimi tacize davet etti. Bir koltuğa oturmak uğruna, bir kadını resmi törende herkesin içinde kaldırmayı nezaket zanneden ve sonra Aydın Baro Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından bunları dile getirecek kadar gözünü koltuk hırsı bürümüş bir baro başkanıyla karşı karşıyayız.

 

Aynı konumda baro başkanı eşiyle birlikte oturuyor olsaydı, şu anda görevde olan belediye başkanı ve eski bir milletvekili olarak ‘siz eşinizle oturun, ben arka tarafta otururum’ derdim.

 

Bir baronun saygınlığını oturulan koltuğun sırasıyla ölçülmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Canı istediği bayrama gelip, canı istemediği bayrama gelmeyen bir baro başkanıyla aynı baroya kayıtlı olmaktan esef duyuyorum.

 

Avukat Mehmet Fatih Atay

T.C. Efeler Belediye Başkanı

DİĞER HABERLER

Tüm Haberler
©2023 Efeler Belediyesi.