08.05.2020

ÇOCUKLAR İÇİN SEN DE EVDE KAL

RESİM YARIŞMASI

Resim Yarışmasının Amacı:

Evlerinde uzaktan eğitim alan ve Covid-19 tedbirleri sebebiyle evlerinden çıkamayan çocukları üretmeye teşvik etmek.

Resim Yarışmasının Konusu:

“Koronavirüsten sonra bizi bekleyen güzel günler, sevdiklerimizle buluşma heyecanlarımız.’’

Resim Yarışması Katılım Koşulları:

1. Yarışmaya katılmak için, Aydın Efeler’de yaşamak ve 7-14 yaş aralığında olmak gerekmektedir.

2. Bir kişi yalnızca 1 (bir) resim ile yarışmaya katılabilir.

3. Birden fazla kişi tarafından ortaklaşa yapılmış resimler yarışmaya kabul edilmez.

Resim Formatı İle İlgili Koşullar

1. Çalışma resim türüne uygun biçimde yapılmalıdır.

2. Resim 35cmx50cm  boyutunda, serbest teknik ( pastel, kuru,keçeli vb... ) ile çizilmelidir.

Resim Gönderim Koşulları:

1. Katılım koşullarının ekinde başvuru formu bulunmaktadır. Başvuruda bulunacakların formu eksiksiz doldurması gerekmektedir. (Formu indirmek için tıklayınız.)

2. Resim ve Başvuru Formu resimyarismasi@efeler.bel.tr adresine e-posta ilegönderilecektir.

3. Resim jpeg formatında yüksek çözünürlükte yollanmalıdır.

Resim Yarışması Şartnamesi:

1. Şartnameye uygun olarak ve zamanında teslim edilen aday resimler seçici kurultarafından, ilkokul ve ortaokul olarak iki kategoride değerlendirilecektir. İki kategoride de birincilik, ikincilik ve üçüncülüğe değer görülen resimleraçıklanacaktır.

2. Yarışmaya resim gönderen her yarışmacı, yarışmaya gönderilen resimlerin T.C. Efeler Belediyesi tarafından yayınlanmasına izin vermiş sayılacaktır.

3. Yarışmaya katılan çalışmaların daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş, başkası tarafından yapılmamış, kısmen ya da tamamen başka bir resimdenkopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir. Ödül alan katılımcılardan bu taahhütleri dışında hareket ettiğianlaşılanlardan elde ettikleri derece geri alınır.

4. Seçici Kurul

Prof. Dr. Ruken AKAR VURAL

ADÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi

Doç. Dr. Reyhan DEMİR

ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi

Burak ERİM

Resim Sanatçısı

Serkan FIRTINA

Aydın Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü (Sanat Yönetmeni)

5. Resimlerin değerlendirilmesinde konuya bağlılık, kurgu becerisi, resim sanatına uygunluk, özenli çalışma, resim ve konuda özgünlük gibi kriterlere bakılarak değerlendirilme yapılacaktır.

6. T.C. Efeler Belediyesi’ne son başvuru tarihinden sonra ulaşan resimler değerlendirmeye alınmayacaktır.

7. Yarışma seçici kurulu kararı kesindir, itiraz edilemez.

8. Efeler Belediyesi, yarışma şartnamesinde değişiklik yapma hakkınısaklı tutar.

9. Jüri kararı ile birinci, ikinci ve üçüncü resim belirlenecek ve eğer jüri gerekli görürse,mansiyon ödülü unvanı verebilecektir. Yarışmada ödül olarak plaket ve her kategoride T.C. Efeler Belediyesi EFESEM Akademi’de 1.ye % 100 burs veya diz üstü bilgisayar, 2.ye % 75 burs veya bisiklet, 3.ye % 50 burs veya tablet sağlanacaktır.

10. Yarışmaya T.C. Efeler Belediyesi personellerinin 1. dereceden yakınları katılamaz. Katılsa bile ödül almaya hak kazanamaz.

11. Yarışma sonuçlarına www.efeler.bel.tradresinin duyurular kısmından aynı zamanda T.C. Efeler Belediyesi sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecektir.

Yarışma Takvimi:

Yarışmanın Başlangıç tarihi; 08 Mayıs 2020

Son Katılım Tarihi: 31 Mayıs 2020 (Saat 17:00)

Ön İnceleme Tarihi; 01 – 08 Haziran 2020

(Format ve katılım şartları açısından değerlendirilecektir.)

Seçici Kurul İnceleme Tarihi; 11 - 29 Haziran 2020

Sonuç Açıklanma Tarihi; 01 Temmuz 2020

Ödül Tarihi: Ayrıca duyurulacaktır

Yarışma Sekretaryası

Başvuru sahipleri, yarışma koşullarıyla ilgili bilgi almak ya da başvuruların ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için T.C. Efeler Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğüne ait aşağıdaki telefon ve e-posta adresinden iletişim kurabilirler.

Tel: 444 80 09 – (1112)

Adres: Yedi Eylül Mahallesi İzmir Bulvarı No: 5 Efeler / AYDIN

E-Posta Adresi: resimyarismasi@efeler.bel.tr

Başvuru formunu indirmek için tıklayınız.