Liste Geri GÜNCEL EFELER’İN TURUNÇLARINA TEMİZ RAPORU

• IMG_7902
  • IMG_7877
13.02.2018

Efeler Belediyesi’nin, kentteki cadde ve sokaklarda dökülüp ziyan olan turunçları değerlendirmek amacıyla hayata geçirdiği turunç reçeli üretiminde kullanılan turunçların temiz olduğu raporlandı.

Efeler Belediyesi’nin Aydın Ticaret Borsası Özel Gıda Kontrol Laboratuvarı’na yaptırdığı analiz sonucuna göre, Efeler’in turunçlarında insan ve hayvanlara hastalık etmeni taşıyan hiçbir kimyasal ya da biyolojik bulguya rastlanmadı.

Efeler Belediyesi’nce, Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda belediyeye ait atölyede turunç reçeli üretimine devam edildiğini ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Aydın’ımızın ve Efeler ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak ve sokaklarda dökülüp ziyan olan turunçları değerlendirmek amacıyla turunç reçeli üretmeye devam ediyoruz. Yaptırdığımız laboratuvar analizi sonucuna göre reçel üretiminde kullanılan turunç kabuklarında halk sağlığını tehdit eden hiç bir bulguya rastlanmadı. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla turunç reçellerimizi tüketebilir” dedi.