Liste Geri GÜNCEL EFELER BELEDİYESİ 2. ULUSLARARASI SANAT ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

• DSC_2271
  • DSC_2378
16.05.2017

T.C. Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ‘2. Uluslararası Sanat Çalıştayı’ düzenlenen sergi açılışı ve yemekli eğlence ile sona erdi.

T.C. Efeler Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılarak geleneksel hale getirilen Uluslararası Sanat Çalıştayları’nın 2’incisi sergi açılışı ile son buldu. 6 ülkeden 9’u yabancı, 13 farklı şehirden de 24 sanatçının katıldığı çalıştayın sergisinin açılışı Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde yapıldı. Çalıştay kapsamında 33 sanatçının farklı dallarda eserlerinin bulunduğu serginin açılışını T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan yaptı.

“ÇAĞDAŞ SANATLAR MÜZESİ’NİN TEMELLERİ ATILIYOR”

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan 2. Uluslararası Sanat Çalıştayı Sanat Danışmanı Burak Erim, “Her sanatçının birer adet eserlerinin bulunduğu serginin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu çalıştaylar sonucunda açılan sergilerle Efeler Belediyesi çok güzel bir çağdaş sanatlar müzesinin temelleri atılıyor. Uluslararası sanat çalıştaylarını her yıl düzenli olarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Ulusal ve uluslararası sanatçılarla bir araya gelerek fikir alış-verişinde bulunarak çalışma fırsatı buluyoruz. Bu projenin diğer belediyelere de örnek olmasını diliyor, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“SANATA OLAN YATIRIMLARIMIZ SÜRECEK”

Belediye olarak sanat ve sanatçıya katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade ederek konuşmasına başlayan T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Kültür ve sanat faaliyetleri insan yaşamında çok önemli yeri olan ve bizleri yaşama bağlayan, yaşamdan haz almamızı sağlayan çok önemli etkinliklerdir. Bu yönü ile belediyemiz adına, birebir insanımıza dokunan bu sanat dallarını bu güne kadar destekledik ve bundan sonra da artan bir ivme ile desteklemeye de devam edeceğiz. Amacımız yaşamı daha da güzelleştirmek ve tüm insanlarımızın bu güzellikleri paylaşmak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sanat Danışmanı Erim ile birlikte sergiyi gezen Başkan Özakcan, sanatçılardan sanatçılar ile tek tek yakından ilgilenerek ortaya çıkarttıkları eserler ile ilgili istişarelerde bulundu.