Liste Geri GÜNCEL BAŞKAN ÖZAKCAN JES’E KARŞI YÜRÜYENLERE DESTEK VERDİ

• IMF_1292
  • IMF_0828
06.11.2018

Efeler Belediyesi Jeotermal Komisyonu üyelerinin öncülüğünde Jeotermal Elektrik Santrali’ne karşı Aydın’da düzenlenen ‘ Jeotermale Hayır Yürüyüşü’ne Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan’da katıldı.

Efeler ilçesinde yapılması planlanan jeotermal enerji santraline karşı bir araya gelenler seslerini duyurmaya çalıştı.  Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan JES karşıtı yürüyüşçüler arasında Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan ve eşi Gülay Özakcan, siyasi parti ile birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi de vardı.

Yaklaşık 80 gündür, Kızılcaköy Mahallesi'nde kurulan çadırda, yapılmak istenen jeotermal enerji santraline karşı eylemlerini sürdüren bölge halkı ve tüm Aydınlılar ellerinde döviz ile pankartlarla Atatürk Kent Meydanı’na yürüdü. Yürüyüşün sonunda basın açıklaması yapan Avukat Akın Yakan, “Yerleşim yerine bu kadar yakın noktalarda santral kurulması açıkça yasalara, tüm ulusal ve uluslararası normlara aykırı. Santral kurulmak istenen alan birinci sınıf tarım alanı. Burada hiçbir şekilde jeotermal santral yapılamaz” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Biliyorsun belediyemiz meclisince Jeotermal Komisyonu oluşturduk. İlçemizde kurulu jeotermal elektrik santrallerinin işletilmesi sırasında etrafa yayılan buhar, gözle görülmeyen gazlar ve kötü kokunun, yasa ve yönetmeliklerden kaynaklanan boşluklardan, idarenin yeterli denetimleri yapmamasından kaynaklandığı ve çevre kirliliği yaratacak boyutlara ulaştığı gözlemlenmiştir. Efeler Belediyesi olarak; yasaların belediyelere verdiği yetki sınırları içinde kalmak kaydıyla halkımızın sağlığını tehdit eden hiçbir girişime izin vermeyeceğimizi, halkımızın sağlığını hiçe sayanlar ile doğanın kirlenmesine neden olanlarla yasal mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz. Çünkü insan sağlığı ve çevrenin korunması bizim için her şeyden önemlidir” ifadelerini kullandı.