Liste Geri GÜNCEL BAŞKAN ÖZAKCAN; ”BÜYÜKŞEHİR AYAĞIMIZA PRANGA VURDU”

• DSC_2565
  • DSC_2569
  • DSC_2547
  • DSC_2556
  • DSC_2536
  • DSC_2555
07.01.2019

Göreve geldiği günden beri mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın bu haftaki durağı Ovaeymir Mahallesi oldu.

Ovaeymir Mahallesi’nde bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a, Efeler Belediyesi Özel Kalem Müdürü Abdulkadir Baş, Fen İşleri Müdürü Figen Çakırtaş, Park ve Bahçeler Müdürü Sibel Erbaş, Ovaeymir Mahalle Muhtarı Talat Yöntemli eşlik etti.

Efeler ilçemiz sınırlarında yaşayan tüm yurttaşlarımızda Efeler Belediyesi olarak memnuniyet ve güven yarattık. Tabi görevlerimizi yaparken görev süremizce Büyükşehir ile bazı sorunlar, sıkıntılar oldu. Hala devam eden sorunlar yaşamaktayız. Bu sorunlar ve sıkıntılar Efeler Belediyesi olarak bizim hizmet yapmamızda adeta ayağımıza pranga olmakta. Her alanda yapmak istediğimiz hizmetlere engel olunmaya çalışılan bir büyükşehir ilçe belediyesi ilişkisi yaşadık. Bu benden kaynaklanmadı. Ben kavgacı bir insan değilim. Ben uyumlu, hiçbir siyasi ayırım gözetmeden uyum içinde bütün yurttaşlarımızla, muhtarlarımızla beraber görev ve hizmet etme anlayışı içerisinde oldum. Hz. Ali’nin bir sözü var:’ Haksızlığa boyun eğerseniz, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz.’ Mesut Özakcan olarak ben beni seçen Efeler halkımızın haklarını bugüne kadar, sonuna kadar korudum, korumaya da görev sürem boyunca da devam edeceğim” şeklinde konuştu.

2014 seçimlerinden itibaren Efeler Belediyesi’nin tüzel kişilik olarak var olduğunu hatırlatan Başkan Özakcan, “ Biz, Efeler Belediyesi’ni sıfırdan oluşturduk. Oturacak sandalye, masamız yoktu. Bir kazmamız, küreğimiz yoktu. Bugün ise otuzu aşkın iş makinemiz var; Dozerinden, grayderinden, silindirinden, forkliftinden, kamyonundan, tırından otobüsüne kadar. Bugün ellinin üzerinde mahallelerimizde mütevazi de olsa parklar yarattık. Çocuklarımızın, yaşlılarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri, huzur bulabilecekleri ortamları yaratmaya çalıştık. Binlerce metrekare yol yaptık. Görev, yetki ve sorumluluk alanımız içindeki hizmetlerimizi bugüne kadar aksatmadan yerine getirmeye çalıştık” dedi.

“EVİMİZE GİDER GİBİ BELEDİYEMİZE GİDİP GELDİK”

Mahallesine düzenlenen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhtar Talat Yöntemli, “Efeler Belediye Başkanımız Mesut Bey’ e kendim ve mahalle halkım adına çok teşekkür ederim. Kendisinden ve hizmetlerinden çok memnunuz. Kendisi bizi hiç zor durumda bırakmadı, istediğimiz saatte kendisiyle görüşebildik. Efeler Belediyesi’ne evimize gider gibi gidip geldik. Bu nedenle Başkanımıza, tüm belediye personeline ayrıca teşekkür ederiz” dedi.