Liste Geri GÜNCEL BAŞKAN ÖZAKCAN AYDIN BASININI KAHVALTIDA AĞIRLADI

• IMG_6767
  • IMG_6793
12.01.2018

Efeler Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilçede görev yapan basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

Keyif Bahçesi’nde düzenlenen kahvaltıya, Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve ilçede görev yapan basın mensupları katıldı. Başkan Özakcan, kahvaltı sonrası gazetecilerle bol bol sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çalışan Gazeteciler Günü’nün 1971 yılından beri kutlanılan, hatırlanan bir gün olduğunu belirten Başkan Özakcan, “Kurulduğumuz günden bugüne ‘Hepimiz biriz, beraberiz, bir büyük aileyiz’ anlayışı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Basınımızı da bu ailenin bir parçası olarak görüyoruz. Basınımızın ülkemizdeki şartlarını hepimiz biliyoruz. Bugün 165 gazetecimizin hapiste olduğu, bir milletvekilimizin Türkiye’de herkesin bildiği bir konuda yazdığı yazıdan dolayı 25 yıl hapis cezası alarak içerde olduğu, basın özgürlüğü ölçüsü içerisinde Türkiye basın özgürlüğü yaşıyor. Basının öneminin demokrasilerde ne kadar büyük olduğunu Dünya biliyor” dedi.

“10 OCAK’IN GAZETECİ BAYRAMI OLARAK KUTLANMASINI DİLİYORUM”

Basının özgürlüğünün, başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde bittiğine vurgu yapan Özakcan, şöyle konuştu:

“Basın mensuplarımızın dikkat etmesi gereken konular var. Haberleri gerçek, güvenilir olarak sunmak zorunda olduklarının bilinci içinde kamuoyu ile paylaşmaları gerekir. Gerçek dışı haber ve iftiralar gibi yanlışlıklardan basınımızın kendini koruması gerekir diye düşünüyorum. Özellikle yerel basınımızın yönetimlerce sahip çıkılarak, gerek özlük hakları, gerek ekonomik olanakları yönüyle daha iyi yaşam şartlarının kendilerine sağlandığı ortamları diliyorum. Bu ortam yasal düzenlemelerle, yerel ve genel yönetimlerle olabilir. Bunun gerekliliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Dilerim tüm basın mensubu arkadaşlarımızın huzur içinde, gelecek endişesi olmadan yüzlerinin güldüğü, mesleki yeteneklerini ortaya koyup vatandaşımızla paylaştığı günleri hep birlikte görürüz. Katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Daha güzel günlerde, hatta bugünün bayram olarak kutlandığı günlerde birlikte olmayı umut ediyorum. Hepinize sağlık, mutluluk, başarı diliyorum, yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”