Liste Geri GÜNCEL 18. DİREKLERARASI SEYİRCİ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

• FOTO-(637)
  • FOTO-(668)
17.05.2018

Efeler Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Direklerarası Seyirci Ödülleri ile’ 2017-2018 Tiyatro Sezonu’nun en iyileri ödüllendirildi.

Efeler Belediyesi kültür ve sanat alanında fark yaratmaya devam ediyor. Düzenlediği tiyatro günleri, konserler, uluslararası çalıştaylar ile adından sıkça söz ettiren Efeler Belediyesi, tiyatro sanatçıları için önemli rol oynayan Direkler Arası Seyirci Ödülleri’nin bu yılki ev sahipliğini yaptı.

Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu ‘Halk Jürisi’ üyeleri, 2017-2018 Tiyatro Sezonu’nda Ege Bölgesi’nde sahne alan oyunları seyrederek, performans, tasarım ve yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiği oyun, oyuncu ve tiyatro ödülleri Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonu’nda düzenlenen tören ile sahiplerini buldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Direklerarası Seyircileri Koordinatörü Ömer Şahinbaş, “Direklerarası Seyirci Ödülleri’nin bu yıl 18’inci ödül törenini gerçekleştirmekten dolayı çok mutluyuz. Bugüne kadar sanata ve sanatçıya önem veren Efeler Belediyesi bugün de bizleri yalnız bırakmadı.  Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’a tiyatroya verdiği değerden dolayı ve bu gecenin burada düzenlenmesinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuşarak Başkan Özakcan’a teşekkür plaketi takdim etti.

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Efeler Belediyesi olarak, halkımızla güzel sanatların her dalı ile buluşturmak ve güzel sanatlarla ilgili çalışmaları ve onları yaşama bağlayacak ortamı hazırlamanın gayreti ve çabası içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Tiyatro insanlık tarihi kadar eski, insana, insanla insanı anlatan bir güzel sanat dalı. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyor. Bunu söylerken, toplumun güzel sanatların herhangi bir dalı ile ilgilenmesini öngörüyor ve öneriyor. Dünyada insanları mutlu etmenin, yüzlerini güldürmenin de en önemli silahı güzel sanatların herhangi bir dalıdır. Her bireyin güzel sanat dallarından biri ile alakalı hobisi olmalı. Bu hobiye sahip olduğumuz ve yaşama geçirdiğimiz ölçüde yaşamaktan, toplumcu, sosyal bir insan olmakla daha mutlu bir yaşam süreceğimize inanıyorum. Tiyatro zaman zaman güldüren, zaman zaman düşündüren ama güldürüp, düşündürürken de eğiten bir güzel sanat dalımız. Bu güzellikleri giderek artan bir ivme ile Efeler halkımızla paylaşmak istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından ödüller teker teker sahiplerini bulurken, ödül töreni sonrası tüm katılımcılar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gecede ödül alanlar ise şu şekilde;

DİREKLERARASI SEYİRCİLERİ EGE BÖLGESİ

Sezonun Dikkat Çeken Oyunu: Ölen Hangisi, ASEM

Yönetmen: Arkın Selek, İpler Kimin Elinde, Efeler Belediye Tiyatrosu

KUŞADASI

Sezonun Dikkat Çeken Oyunu: Dar Alanda Uzun Hikayeler, Kuşadası Belediyesi Kadın Tiyatrosu

DENİZLİ

Yönetmen: Hakan Kurt, Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Yönetmen: Cevat Özalp, Dünyanın Ortasında Bir Yer, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü

MANİSA

Ensamble: Yedi Kocalı Hürmüz, Manisa Büyükşehir Belediye Tiyatrosu

MUĞLA

BODRUM

Sezonun Dikkat Çeken Oyunu: Uçlar, Bodrum Deneme Sahnesi

MİLAS

Yönetmen: Dağlar Uygur, Çelebi, Karya Tiyatro Atölyesi

Kadın Oyuncu: Aslı Kumtepe, Çelebi, Karya Tiyatro Atölyesi

Erkek Oyuncu: Sabahattin Akan, Çelebi, Karya Tiyatro Atölyesi

URLA

Ensamble: Derya Gülü, Urla Toprak Sahne

BERGAMA

Yönetmen: Sinan Küçüköz, Hamlet, Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Tiyatro Ödülleri

Müzikal – Müzikli Oyun: Kıpti Kumpanya, Tiyatro Kalemi

Yönetmen: Kamer Yıldız Ok

Tek Kişilik Prodüksiyon: Otel Kırık Bellek, Vol.5, Oyuncu: Ömer Polat

Yönetmen: Hakan Taner Yıldırım, Küheylan, Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu

Yönetmen: Bengi Heval Öz, Saat 10’da Sevgilim, Fabrika Oyuncuları

Oyun Yazarı: Bahadır Yüksekşan, İtirazım Var Masallara, Tiyatro Salt

Özgün Yeni Oyun: Kim Korkmaz Kurnaz Tilkiden?, Özel İzmir Tiyatro Meydan-i Sühan Oyuncuları

Erkek Oyuncu: Tarkan Osoy, Kim Korkmaz Kurnaz Tilkiden?, Özel İzmir Tiyatro Meydan-i Sühan Oyuncuları

Komedi Yardımcı Erkek Oyuncu: Murat Çobangil, Haydi Karına Koş, İzmir Devlet Tiyatrosu

Umut Veren Yeni Tiyatro Grubu: Tiyatro Motto, Ophelia’nın Hamleti

Ege Bölgesi 2018 Farkındalık Ödülleri

Tiyatroda ortaya koyulan yapıtlarıyla FARK YARATANLARI, toplumda FARKINDALIK yaratmak üzere gözlemlediğimiz projeler.

1. Serdar Saatman’ın uyarladığı ve yönettiği “West Side Story” uyarlamasını Uluslararası Platformlara taşıyan ve okul içinde tiyatroyu her yaş grubu ile kaynaştıran anlayışları için

İzmir Özel Türk Koleji’nin

2. Kulüp Üyelerinin sahneledikleri tiyatro oyunun geliri ile dezavantajlı bir okul un yenilenmesine destek veren Bostanlı Rotaract Külübü’nün

3.Çevre Köylerde ve okullarda Çocuklara Tiyatro etkinliklerini sağlayan Ödemiş Umut Sanat Evi / Canan ve Mehmet Mursallı’nın

4. Sosyal bir sorun haline gelen cocuğun velayeti ve nafaka konusunu sahneye getiren

Proje: Aşka Haciz, BSF Proje Grubu’nun

KURUM TİYATROLARI

Kurum Çalışanlarının arasında güven, dayanışma ve motivasyonu tiyatro çalışmaları ile sağlamak amacıyla sahnelenen yapımları, bu projeyi sağlayan kurumlarla oyunun yönetmenlerini birlikte değerlendirildi.

1. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Tiyatro Topluluğu, İş Bulmaca

Yönetmen: Hakan Susuz