05.09.2017

EFELER VE EFELİK KONULU ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLANDI

T.C. Efeler Belediyesi ile Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği işbirliğinde düzenlenen 'Efeler ve Efelik' konulu şiir yarışması sonuçlandı.

Ulusal düzeyde düzenlenen yarışmada 25 Ağustos 2017 Cuma gününe kadar şiirlerini teslim eden şairlerin şiirleri 6 kişilik seçici kurul üyeleri tarafından değerlendirildi. Birbirinden güzel şiirler arasında seçim yapmakta zorlanan kurul üyeleri dereceye giren şiirleri belirledi. Yapılan değerlendirmeler sonucu 'Gönül957' rumuzlu Efeler şiiri 495 puan alarak birinci, 'Efeler Sülalesi 791' rumuzlu Efe Deyince şiiri 485 puan alarak ikinci, 'Dağlar dağlar 919' rumuzlu İşte Budur Efelik şiiri 480 puan alarak üçüncü oldu.

MANSİYON ÖDÜLLERİ DE BELİRLENDİ

İlk üçe giren şiirlerin yanı sıra 3 kişiye de mansiyon ödülü verilecek. 'Bengisu029' rumuzlu Efelerin Dünyası şiiri, 'Yörük Beyi 035' rumuzlu Vatan Kutsaldır Efe şiiri ve 'İkizler 2010' rumuzlu Efem şiiri sahipleri mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

ÖDÜL TÖRENİ 7 EYLÜL’DE YAPILACAK

T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, tüm katılımcılara teşekkür ederek dereceye giren şiir sahiplerini tebrik etti. Yarışmanın ödül töreninin daha önce açıklandığı gibi 7 Eylül 2017 günü Aydın'ın kurtuluşunun 95. yıl dönümünde yapılacağını kaydeden Özakcan, "Yarışmamızın ödül töreni 7 Eylül 2017 Perşembe günü saat: 15.00'da Milli Aydın Bankası Kültür Merkezimizde düzenlenecek. Yarışmada birinci olan şairimize 2 adet cumhuriyet altını ve plaket, ikinci olan şairimize 1 adet cumhuriyet altını ve plaket, üçüncü olan şairimize 1 adet yarım altın ve plaket ile ödüllendirilecek. Mansiyon ödülleri olarak da 3 şairimiz birer adet çeyrek altın ve plaket verilecek. Şiirle ilgilenen tüm herkesi yarışmamızın ödül törenine davet ediyorum" dedi.

Şiirin Adı                                  Rumuzu                    Aldığı Puan                Derecesi

Efeler                                        Gönül 957                      495                        Birinci

Efe Deyince                             Efeler Sülalesi 791        485                        İkinci

İşte Budur Efelik                    Dağlar dağlar 919          480                         Üçüncü